BJG Groep

Een betere toekomst met Sampark

Terug
BJG Groep

Samen bouwen aan een betere toekomst; dat doen we mede door een bijdrage te leveren aan initiatieven die ons nauw aan het hart liggen. Met Stichting Sampark hebben we die verbondenheid. Onze tweede vestiging van The BIM Engineers is namelijk gevestigd in India. En we zien daar heel direct wat goede educatie doet met de mensen. Het is dus goed voor te stellen wat voor belangrijke rol Sampark speelt met haar onderwijsprojecten: een betere toekomst voor kinderen op het platteland van India en in de sloppenwijken van New Delhi.

Educatie in verschillende vormen

Vanaf 2007 wordt er hard gebouwd aan die betere toekomst. Aan de basis van Sampark staat het Nederlandse bedrijf Venture Group, actief in India met bedrijfsactiviteiten. Inmiddels is het een zelfstandig ondernemende stichting met als doel het bestrijden van analfabetisme, het bestrijden van armoede in de stad en op het platteland en het aanbieden van scholing (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsopleidingen). Zo zijn er al twee scholen compleet gerenoveerd en is bijna de nieuwbouw van een tweede school afgerond. De opleidingen voor jongvolwassenen verlopen ook voorspoedig. De computercursus, cursus kleding maken en cursus schoonheidsspecialiste voorzien in een grote behoefte.

Bijdrage

Met The BIM Engineers, onderdeel van de BJG Groep, investeren we op dit moment 10% van onze winst in Sampark. Wil jij ook helpen meer impact te maken? Bekijk hier de mogelijkheden en alle activiteiten van Stichting Sampark. Ook delen wij regelmatig updates via onze eigen social media-kanalen: LinkedIn, Facebook en Twitter.